luni, 23 septembrie 2013

Lecții pentru copii noștri


Este luni, puțin după ora 10, toată lumea s-a trezit, unii deja au câteva ore petrecute la birou, unii se plâng pe facebook că este o nouă săptămână și nu știu cum vor supraviețui până în ajunul week-end-ului, așadar, într-un fel sau altul, suntem toți activi.

Vă propun să încep această săptămână într-o notă pozitivă, să vedem ce mai putem face pentru binele comunității și în aceste următoare 7 zile.

Acum ceva vreme, l-am descoperit pe Geoffrey Canada la un eveniment TED dedicat educației și m-a impresionat stilul lui direct, cu notele specifice unui „angry black man” (citatul îi aparține și face referire la propria persoană).

Se ocupă de mulți ani de reformarea educației în America și vine cu puncte de vedere solide despre cum putem îmbunătăți situația învățământului, deși multe sunt extrase din cultura americană, pot fi folosite la nivel global fără probleme.

Vă recomand câteva lecții de leadership pentru generațiile următoare, un discurs pe care l-a ținut la o conferință în State.

Un extras din prelegerea lui, care mi-a plăcut, este cel în care vorbește despre cum oamenii reacționează diferit când obțin puterea și paradoxal, trăiesc toată viața cu această dorință de a fi în control, însă nu sunt pregătiți atunci când ajung într-o poziție de control și nu au o „busolă morală” care să îi ghideze către succesul lor și al comunității.

Vă invit să urmăriți cele câteva minute de inspirație și să începeți (sau să continuați) formarea busolei voastre care să vă ducă pe culmile schimbării pozitive din comunitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu