sâmbătă, 21 septembrie 2013

21 septembrie - Peace One Day

Sursă: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Peace_one_day_logo.jpg
Astăzi este Ziua Păcii, un eveniment care nu pare să însemne foare mult pentru români și care, din păcate, va trece neobservat.

România, un caz fericit, pentru care multe probleme de la baza piramidei nevoilor a lui Maslow au fost rezolvate, nu are de ce să-și bată capul cu pacea, asta cel puțin la nivel local, direct.

La nivel politic, ar trebui să ne aducem aminte că avem români trimiși în iad, uneori la propriu, care trebuie să apere interesele unor state puternice pentru că noi suntem parteneri în diferite organizații și alianțe.

Românii noștri duc războaie pe teritorii ostile și suferă din cauza lăcomiei altora, iar pentru ei, timp de câteva luni sau ani, cât durează misiunile, nu există pace.

Ei sunt cei pentru care noi ar trebui să celebrăm pacea și să le oferim măcar 24 de ore de răgăz, o perioadă în care gloanțele să nu mai treacă razant pe lângă capul lor și blindatele să nu mai fie expuse atacurilor cu lansatoare de rachete sau mine îngropate în pământ.

Planul lui Jeremy Gilley și al echipei Peace One Day este de a aduce oamenii împreună pentru măcar o zi, o zi în care să poată fi trimise ajutoare și să poată fi salvate victime nevinovate.

Vă propun să gândim global, să ne depășim limitele confortabile și să înțelegem că trăim într-o lume în care, după 2000 de ani, încă mai există conflicte armate și oamenii nu pot ajunge la înțelegeri amiabile care să aibă comerțul etic la bază.

Mai jos veți găsi câteva linkuri către Peace One Day, surse de informare și livestreamul de pe YouTube.

Să facem pace pentru o zi!



Bonus: TEDtalk-ul lui Jeremy Gilley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu