„Orele lungi de la locul de muncă ne scad randamentul, ne fac să greșim, ne aduc nefericirea și ne îmbolnăvesc. Cabinetele medicale sunt pline de indivizi care suferă de pe urma efectelor stresului: insomnie, migrenă, hipertensiune, astm, tulburări gastrointestinale, ca să numesc doar câteva.”
Asta ne spune Carl Honoré în cartea sa Elogiul lentorii, pe care tocmai am început să o citesc, acum, spre finalul chinurilor facerii unei diplome de licență la binecunoscuta noastră Universitate Politehnica din București.
Din păcate, experiența politehnistă a fost una obositoare și de foarte multe ori frustrantă, însă promit că voi detalia toată aventura celor 4 ani de navigare, fără origine și destinație, pe mările cunoașterii într-un articol mult mai amplu și dedicat în totalitate subiectului.
Pentru moment, înainte de week-end, înainte de o nouă lună, care, apropo, era dedicată muncii cândva, în istoria acestei țări, vă invit doar să meditați asupra locului vostru de acum. Fie că este locul de muncă, poziția într-o relație sau pur și simplu locul vostru pe această perlă albastră, rupeți 10 minute din timpul vostru și puneți pe hârtie: unde sunteți acum, ce ați fost și ce veți vreți să ajungeți.
Exercițiul propus, aplicat subsemnatului (de luat în seamă doar schema desenată cu negru) |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu