duminică, 25 martie 2012

Optimistico

O simplă privire aruncată asupra acestei țări, dar mai ales asupra Bucureștilor te-ar face să crezi că fiecare dintre noi știe ceva despre sfârșitul lumii sau despre vreo criză mult mai acută decât este ea de fapt sau vreo altă mare catastrofă, lucruri care te fac să fii foarte trist și mohorât, pentru că șansa unei întâmplări fericite este foarte mică.
Pe lângă acest lucru, mulți români sunt siguri că a fi optimist este o stare apropiată de „flower-power”, ceea ce iarăși este un crez greșit, pentru că în afară de „a trăi cu capul în nori”, ideea asta de bine și pace perpetuă este o utopie.

În cele câteva rânduri pe care le aștern în carnetul ideilor pixelate aș vrea să am o părere despre optimism.
Am auzit o vorbă tare interesantă la un moment dat într-unul din TED-urile lui Al Gore, el spunând că „optimismul este un comportament”, cumva că atunci când gândești pozitiv trebuie să și acționezi într-un anumit fel, nu doar să speri mereu că se va întâmpla ceva bun.
În cuvinte simple, asta ar însemna că de fiecare dată când faci un lucru sau când ți se întâmplă ceva (bun sau rău), trebuie să te comporți în așa fel încât să obții rezultatul pozitiv, chiar dacă este într-o măsură mai mică, el există și astfel trebuie valorificat.

Cu abordarea asta în minte și cu dorința mea continuă de schimbare pozitivă, voi continua să mă implic în cât mai multe proiecte, să dezvolt contexte și să aduc oameni care au un țel comun împreună pentru a contribui benefic la România noastră gri pe alocuri, dar cu mult mai multe lucruri bune care pot fi potențate pentru trece de punctul critic care să aducă mai multe zâmbete și fericire pe chipul compatrioților noștri.

Trăiri fericite ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu